Regnskabsprogrammet, kan det ikke være Excel?

Stort set alle virksomheder med respekt for sig selv har Excel eller et andet regneark program såsom OpenOffice eller lignende. Derfor er det nærliggende at tro man kan anvende Excel som regnskabsprogram.

For nogle kan det også lade sig gøre at bruge Excel som regnskabsprogram. Det kræver bare en stor logistisk sans at holde styr på samtlige posteringer og huske at registrere de respektive konti og modkonti. Det kan virke uoverskueligt at anvende Excel som regnskabsprogram og ender som oftest med at være mere tidskrævede. Det er som oftest også derfor de fleste ikke kan anvende Excel som regnskabsprogram. Der findes i stedet 2 alternativer man kan anvende i stedet for.

Det første alternativ er et decideret økonomistyringssystem. Disse regnskabsprogrammer er oftest meget komplekse og kræver som Excel løsningen stor ekspertise. Disse regnskabsprogrammer er velegnet til den helt store virksomhed men for mange mindre virksomheder vil det virke som overkill. Udover at regnskabsprogrammet er tungt og svært at bruge, er det også dyre at anskaffe sig. Denne udgift står ikke alene, vil man være sikker på at få de seneste opdateringer skal man tegne et abonnement som heller ikke er billigt.

Det andet alternativ er en online løsning, hvor man får adgang til et simpelt webbaseret regnskabsprogram. At det er simpelt skal ikke afholde dig fra at anvende et sådan produkt. Dets simplicitet er dets force. For de grundlæggende funktioner er alle sammen tilstede i disse regnskabsprogrammer. De funktioner som oftest ikke er med, er dem som er med til at forvirre slutbrugeren.

Har du en mindre virksomhed er det anbefaleligt at anskaffe et mindre online baseret regnskabsprogram. Du kan koble det op sådan at din revisor har direkte adgang til det. På denne måde sparer du også tid og kræfter, og da din revisor sparer tid, sparer du penge. Disse programmer koster et månedligt beløb som veksler mellem 50-200 kroner. Dette er afhængigt af hvor mange posteringer du foretager dig om året. Så har du en mindre eller nystartet virksomhed så drop Excel som regnskabsprogram og prøv et af de online baserede i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *